trešdiena, 2015. gada 1. jūlijs

Sieviešu sakrālais aplis

Man daudzas ir teikušas, ka bieži atver blogu, cerībā ieraudzīt kaut ko jaunu, bet es atkal esmu
noslinkojusi... Īstenībā ne jau slinkums vainīgs, jo rakstīšna ir tas, kas mani aizrauj, patīk, sagādā prieku.. Tas ir mans veids, kā uzpildos ar sievišķo enerģiju :) Tomēr ne vienmēr ir tik daudz laika, kā gribētos un ir arī ļoti daudz vērtīgu rakstu, ko jau kāds ir uzrakstījis. 
Esmu pateicīga meitenēm, kas uzņēmās priekš Jums/Mums visām iztulkot...

Biju jau gan šeit, gan grāmatā rakstījusi par sievišķās enerģijas vairošanas veidiem, un konkrēti- pulcēšanos kopā. Pulciņā, bariņā mēs uzlādējamies ar sievišķo enerģiju. Un nav svarīgi, vai tās ir gara gudrības, draudzeņu tusiņš pie vīna glāzes, vai tamborēšanas pulciņš..:)

Zemāk, Gunas tulkotais raksts par to, cik svarīgi ir šie sieviešu apļi... It īpaši, ja tās ir meditācijas, lūgšanas, rituāli...
Te ir skaidrojums, kādēļ es tik skruplozi sekoju līdzi apļa enerģētikai un nodarbības cenšos Jūs bīdīt, lai sanāktu pēc iespējas pareizāks aplis... Lai enerģija plūst no katras, sagriežas, savibrējās, vairojās un nāk atpakaļ, daudzkārt pavairojusies, kā dziedināšanas un Mīlestības dāvana! Meiteņu Dienās tieši šis aplis ir dziedināšanās un transformācijas brīnuma atslēga.
Tas notiek katrā seminārā, katrās Mistērijās... Un Sievišķības Mistērijā, lai arī būsim ļoti daudz un aplis būs liels, vai tie būs divi apļi un mūsu savienošanās aizņems lielāku laiku, bet tas noteikti būs...




Sievietēm ir jāsēž aplī. Ne tādēļ, ka mums vienmēr būtu nepieciešama dziedināšana, bet tādēļ, ka mums nepieciešams piepildījums. Sievietēm jātiecas dziļumā. Sēdēšana aplī baro sievietes dvēseli.

Sievietes aplis, iespējams, ir viens no spēcīgākajiem rīkiem, kāds cilvēcei dots. 

Ja jums jau ir savs Sieviešu aplis – sildiet to. Ja nav – meklējiet. Ja atrodat – mīliet un godājiet kā svētu. 

Iegrimstiet tajā, ļaujieties tam, iemīlieties tajā. 
Atkailinieties, ļaujiet sevi ieraudzīt, ļaujiet sevi sajust un apskaut. 
Atlaidiet kamolu kaklā un ļaujiet asarām plūst. Ļaujiet vaļu naidam un ielaidiet tā vietā maigumu un mīlestību. 
Tas jūs izmainīs. Tas aizskars katru jūsu mazāko šūnu daļiņu - ja vien jūs ļausiet... 
Lūdzu, lūdzu, ļaujiet.



SIEVIEŠU APĻA GUDRĪBA

Pulcēties un sēdēt aplī ir svarīgi dažādu iemeslu dēļ. Pašā tā būtībā sieviešu svētais aplis ir iespēja tikt mīlētai un ieskautai tā, kā tikai sievietes to spēj. Cauri laikiem aplis pats par sevi ir bijis svēts un godājams simbols. Tas atgādina par dzīves cikla kā apļa svētumu, par gadalaikiem un ritu no saullēkta līdz saulrietam, sauli, mēnesi, zvaigznēm, zemeslodi un dažādām citām parādībām mums apkārt.
Aplī ir kaut kas maģisks. Ģeometriski tas sevī ietver visvairāk vietas kā jebkura cita figūra. Esot iekšpus apļa, tu vari doties ceļojumā ārpus tā, vienlaikus nepazaudējot savu vietu aplī. Vienmēr, kad iesaistāmies kādā rituālā vai ceremonijā, mēs no tā gūstam labumu. Aplis pats par sevi un tā iekšiene ir piepildīta ar bezgalīgām un mūžīgām zināšanām.
Pulcēšanās svētajā aplī nozīmē tādu kā nerakstītu vienošanos - turēt vienai otru un pašu pulcēšanos svētu. Visu, ko runājam, ar ko dalāmies – tas viss tiek darīts svētā veidā. Veids, kā ieklausāmies viena otrā, arī ir svēts. Neviens netiek tiesāts, vērtēts, kritizēts vai nosodīts. Mēs no sirds ieklausāmies, ko katra sieviete vēlas mums pastāstīt, turot viņas roku, atbalstot, jūtot viņai līdzi un uztverot visu viņas būtību.
Aplī katra no mums ir vienlīdzīga, tajā nepastāv hierarhija. Katra sieviete un tās stāsts tiek uztverti un novērtēti līdzvērtīgi. Mēs viena no otras tik daudz mācāmies. Mēs it kā piedzīvojam viena otru, atļaujot ieraudzīt, sajust, sadzirdēt, cienīt un mīlēt sevi, priecāties vienai par otru. Šādi mēs stiprinām katra pati sevi un visas kopā.
Sakrālajā aplī katra dalībniece tiek iedrošināta ieklausīties savā iekšējā balsī un sekot tai. Katra pamācība, dvēseles un dzīves pieredze, ar kuru mēs dalāmies aplī, sāk rezonēt jeb atbalsoties tajā, un rada tā saucamo “rezonanses lauku”. Šis vienotais lauks darbojas kā gaismas avots, kas izgaismo mūsu personīgos melnos caurumus, liek mums augt un iegūt skaidrību. Tā ir viena ideja, doma, kas vienlaicīgi tiek apskatīta no daudzām un dažādām pusēm un tajā brīdī izvēršas par bezgalīgu gudrību. Šajā mirklī tā ir dievišķās mīlestības vadīta enerģija un spēks, kas plūst cauri aplim. Enerģija, ko citādi mēs piedzīvotu kā lokālu jeb mūsu pašu uztveres ierobežotu, kļūst par universālu un “globālu” caur līdzsvarojošu un attīrošu apļa procesu. Šajā brīdī mēs visas sajūtamies kā viena, mācoties, dzīvojot un daloties garīgumā, vienreizējā, dievišķi vadītā veidā.



“Viss, ko dara indiāņi, notiek aplī. Viņi to dara tādēļ, ka Pasaules Spēks vienmēr darbojas caur apli un viss cenšas būt apaļš. Viss, ko Pasaules Spēks dara, tiek darīts caur apli. Debesis ir apaļas, un esam mācīti, ka arī zemeslode ir apaļa kā bumba, tāpat kā visas zvaigznes. Vējš, tā lielākajā varenumā, veido virpuļus – apļveida kustības. Putni savas ligzdas vij apaļas – viņiem ir tā pati ticība, kas mums. Saule aust un riet atkal un atkal pa apli. Mēness dara to pašu, un abi ir apaļi. Pat gadalaiki veido apļa ciklu, mainoties, bet vienmēr atgriežoties, kur bijuši. Cilvēka dzīves cikls ir aplis – no bērnības līdz bērnībai. Tā ar it visu. Indiāņu vigvami ir apaļi kā putnu ligzdas, un tie vienmēr tiek izvietoti pa apli – kā nācijas stīpa, kā ligzda, veidota no daudzām mazākām ligzdām, kurā Lielais Gars lolo savus bērnus.”

Black Elk Speaks, John G. Neihardt, University of Nebraska Press, Lincoln and London, 1932, 1961, 1979.

Resurss: http://www.essential-wisdom.com/womens_circle.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru