trešdiena, 2015. gada 11. marts

Pavasara Mistērijas 2015


Pavasara Mistērijas 2015


Sveicināti draugi! Tas laiks tuvojās, kad atkal mēs visi kopā tiksimies Ķegumā, brīnišķīgā vietā pie Daugavas, lai satiktu Savējos, dalītos pieredzē, smieklos un sarunās, lai bagātinātos un iedvesmotos!

Šogad Mistērijas svin savu jubileju- tās notiks jau 10 reizi!!! Šī ir tā reize, kad īpaši vēlos satikt tos, kas stāvēja pie Mistēriju šūpuļa 2011.gadā…

Mēs esam mainījušies, un arī pasaule ir mainījusies… nemainīga ir palikusi tikai šī mistēriju sajūta, kad visi kļūst kā viens- Savējie!

Pieteikties, rakstot: sirdscels@sirdscels.lv

Piektdiena, 29.maijs

15.00-16.00 Ierašanās un iekārtošanās


16.00 -18.00 Andis Geste ''Ārpasaules signāli un cilvēka iekšpasaule, jeb kā cilvēks uztver redzamo un mistisko''


Cilvēks ar savām maņām uztver ārpasauli, bet kā gan šie ārpasaules iespaidi translējas iekšpasaules signālos? Kas gan ir intuīcija? Kas ir mistiskie signāli, ko uztver cilvēks? Kas ir arhetipālās enerģijas, mīti un simboli? Kas ir tautas kods?
Cilvēka saziņa ar redzamo un neredzamo pasauli ir sarežģīts un, vienlaicīgi, ļoti loģisks un saprotams mehānisms. Zinot to, kā šis mehānisms darbojas, var ļoti vienkāršot cilvēka sapratniķōoopō par lietu būtību un psihes darbību. Par to būs psihoterapeita un astrologa Anda Gestes lekcija.

18.00 Vakariņas


19.00 Iepazīšanās aplis un vakara sadziedāšanās ar Vītolu ģimeni

Sestdiena, 30.maijs

8.30 Rīta prakse ar Kristu un Kristapu


9.00 Brokastis

10.00 Miks Kozlovskis ''Dvēseles ceļš materiālajā pasaulē''


Kas mēs esam, kur mēs ejam un kāpēc? Meklējam atbildes uz šiem bāziskajiem jautājumiem kopā.

12.00 Ieva Ančevska "Latviešu dziedināšanas tradīcija senatnē"


Senā latviešu dziedināšanas tradīcija ietver lielu dziedināšanas metožu un ārstniecības līdzekļu daudzveidību. Kaut ko no tās apzināti vai neapzināti mēs katrs esam pārmantojuši un izmantojam arī savā dzīvē. Šajā lekcijā –
  • Ieskatīsimies tautas spēka un veselības avotos, par ko mums vēsta senā tradīcija.
  • Atgādināsim sev par vārda, domu un dziesmas spēku, par dabas dzīvinošo un augu dziedinošo iedarbību.
  • Apzināsimies pirts nozīmi veselības uzturēšanā un tautas ārstniecībā.
  • Atcerēsimies, kā sauc tos, kas gadsimtu gaitā kopuši un tālāk nesuši seno dziedināšanas tradīciju. 
  • Iepazīsimies ar senām dziedināšanas metodēm, kuras mēdz apzīmēt par šamaniskām, kas ir kopīgas dabas tautām dažādās pasaules malās un ir atpazīstamas arī mūsu senajā tradīcijā. 
14.00 Pusdienas


15.00 Meistarklases ''Dari pats''


15.00-16.30

  • Jānis Vītols “Halodinamika-mīlestības terapija”
Jānis holodinamiku sauc par veseļošanos - jo tā mazina iekšējās pretrunas, ved uz veseluma apziņas atjaunošanos. Tas, savukārt, var sakārtot veselību. Šajā procesā viss, kas cilvēkā ir krājies, apstājies, tiek pārveidots mīlestībā. Holodinamika ne tikai piedāvā instrumentus, kā atrisināt sasāpējušus jautājumus, tā paver jaunu pieeju dzīvei, cilvēks citādi jūtas, mainās izpratne par to, kas notiek ar viņu un viņam apkārt.
  • Miks Kozlovskis ''Sievišķo- vīrišķo enerģiju hamonizēšanas prakse''
Tas reāli strādā,- ieklausoties sevī, sajūtot visu to, kas jāsakārto, ejot šamaniskajā aplī sajust, kā kārtojās šīs mūsu enerģijas, kā izlīdzinās un kā mēs paši kļūstam par veselumu, pilni ar harmoniju un mīlestību''
  • Ieva Ančevska ''Helingera terapija''
Dzīvē bieži nākas sastapties ar situācijām, kurās nojaušam, ka dzimtas pārstāvjus saista kādas neizskaidrojamas saites, ka vairākiem ģimenes locekļiem ir vienas un tās pašas iezīmes, slimības vai attiecību un uzvedības modeļi. Šo saikni veido dzimtas enerģijas sistēma, kurā vairāk vai mazāk apzināti un neapzināti iesaistīti visi tās pārstāvji.

Vācu filozofs un psihoterapeits Berts Helingers, pamatojoties uz seno tautu zināšanām par dabas un enerģijas likumiem, izveidoja metodi, kas palīdz atklāt enerģijas plūsmas problēmas ģimenes enerģijas sistēmā. Ar šīs metodes palīdzību varam atrisināt jeb izlīdzināt no ģimenes pārmantotās problēmas, varam apzināties, ko drīkstam un ko nedrīkstam pārņemt no savas dzimtas. 

16.30-18.00


  • Inese Rozniece  ''Terapeitiskās meditācijas''

Terapeitiskās meditācijas ir tās, kuras ved mūs pie mūsu zemapziņās, pie mūsu kodola, ļaujot dziedināt pagātnes un iepriekšējo dzīvju ievainojumus.  Dziedināt caur apzināšanos, izcelšanu un palaišanu. Darbs ar bailēm un šaubām, dvēseles fragmentu savākšana, u.c. meditācijas 1.5 h garumā.
  • Sanita Aišpure - Dronka '' Mans bērns -mans skolotājs''
Es vēlos dalīties ar tiem, kas ir vecāki...topoši, esoši, ļoti maziem, ne tik maziem.Mēs veidotu dzīvu sarunu no sirds uz sirdi, bez kladēm un prezentācijām.
Tur saplūstu manas zināšanas un dzīvā pieredze no klīniskās psiholoģijas, vecmātības,dūlu mācībām, mammas, audžumammas takām un taciņām.

Mūsu bērni jau sen mūs nolūkoja, pirms ieradās pie mums.Viņiem no augšas daudz kas bija labāk saskatāms mūsu ģimenēs, dzimtu musturos, mūsu partnerattiecībās - nekā bieži vien mums pašiem, dziļi tajā “dzimtas seģenē ieaustiem”.Un katrs no viņiem atnāks pie mums ar savu “vēstījumu”, bet lai to mums pavēstītu - viņi ir spiesti runāt ar mums, runāt dažādi, vairākkārtīgi, skaļi, kliedzoši, klusi, čukstoši, caur “simptomiem”, “uzvedības traucējumiem”, “neirozēm”,daudz dažādām emocijām, jūtām, audzināšanas sarežģījumiem u.c.

Viņi savu veic, viņi ar mums runā.Ko daraNum mēs ?Vai aplūkojam to visu tuvredzīgi, neuztverot bērnu kā mūsu “sistēmas” sastāvdaļu?Vai aplūkojam viņu un viņa “vēstījumu” atrauti no visa mūsu ģimenes un savu partnerattiecību konteksta?Vedam bērnu pie neirologa, psihiatra, homeopāta…?bet paši paliek kur esam? Un vēlāk brīnamies, kāpēc pēc laika viss tas pats atkal atkārtojas?

Par to arī parunāsim : kā saprast visbiežāk sastopamos bērnu atnestos “vēstījumus” jeb “simptomus”? par cēloņsakarībām ģimenē - kas no kā izriet un kas pie kā aizved? un dalīšos ar savu skatījumus uz labāko “ceļamaizi”, ko mēs kā vecāki varam sniegt saviem bērniem, lai viņu dvēsele dzīvo pilnasinīgi, droši, mīlēti un ķermenis lai nav spiests mums uzrādīt “simptomus”.

Par vecākiem nepiedzimst - par vecākiem kļūst, ar lielu mīlestību un pateicību pieņemot savus bērnus un augot līdz ar viņiem.No kļūdām nav jābaidās, bet no nevēlēšanās tās labot - gan.

  • Baiba Gerharde ''Darbs ar enkuriem''.
Meistarklase darbam ar situācijām, kas joprojām, ilgāku laiku nav atrisinātas un ir sāpīgas- tās būtu savas kļūdas (arī kļūdas attiecībās, bērnu audzināšanā), "grēki", pāridarījumi, neveiksmes- nepareizas izvēles, publiska izgāšanās, zaudējumi, garām palaistas izdevības u.tml., jebkas, ko grūti piedot sev vai kādam citam. Praktiska nodarbība nelielā 6-12 cilvēku grupā tiem, kas nes līdzi sāpes.

  • Vazgens Stepanjans ''Mandalu terapija'' 
Ceļš pie sevis caur Mandalu radīšanu...Mandalu radīšana ir vispatiesākais pašizaugsmes un pašrealizācijas veids.
Mandala ir sirds un dvēseles stāvokļa atspoguļojums.Caur radošo procesu cilvēks pats sevi iepazīs no jauna skatu punkta, palūkosies uz sevi no malas, iespējams, ka apzināsies savu esību.
Ar krāsu terapijas palīdzību Tu varēsi atjaunot savu iekšējo harmoniju un mieru.
Mandalu radīšana var kļūt par Tavu meditāciju.

18.00 Vakariņas


19.00 Pulcēšanās uz Spēka dziesmu sadziedāšanu un rituālu Daugavas krastā. Vada Vītoli, Ieva Ančevska, Miks un Santa Kozlovski

22.00 Tēja un dziesmas pie ugunskura


Svētdiena, 31.maijs


8.30 - 9.30 Rīta rosme Garam un Ķermenim ar Ilzi Elīzu Palmu


Lai piepildītu sevi ar rīta dzirkstošo enerģiju, sāksim dienu ar ķermeņa kustināšanu (vingrojumi no Jogas, Cigun un citām praksēm), spēcīgām elpošanas tehnikām, kā arī uzlādēsimies ar debesu, zemes un dabas enerģiju. Ļausim kustību priekam, rīta mundrumam un dabas spēkiem ieplūst katrā no mums!

9.30-Brokastis


10.30 Inta Blūma ''Latvietes Karma''. Diskusija par Latvijas sieviešu (un arī vīriešu) karmiskajiem uzdevumiem un sūtību, kuras laikā lektori un dalībnieki dalās ar savu pieredzi, ejot garīgo ceļu, par partnerattiecībām Jaunajā Laikmetā utml.


(Paralēli notiek meistarklašu turpinājums tiem, kas vēlas)

13.00 Pusdienu zupiņa


13.30-15.30 Noslēguma aplis


Informācija par pieteikšanos un apmaksu.


Pieteikšanās notiek, rakstot uz sirdscels@sirdscels.lv un iemaksājot avansu 60 Eur :

Biedrība Sirds Ceļš
Reģ.nr. 40008236525
a/s Swedbank
LV80HABA0551039961122
Norādot:  ''ziedojums par PM''

Dalības maksa, iemaksājot avansu līdz 15.aprīlim ir 115 Eur, vēlāk- 130 Eur. Tā ietver sevī gulēšanu mājiņās, ēdināšanu un visas nodarbības. Diviem no ģimenes 105/120 Eur katram.

Dalības maksa, guļot uz saviem matračiem kopējā telpā, teltī, vai nenakšņojot uz vietas -100 Eur, pēc 15.aprīļa -115 Eur. Diviem no ģimenes - 90 Eur/katram.

Dalības maksa vienai dienai bez nakšņošanas -45 Eur, divām dienām 60 Eur

Pieteikties, rakstot: sirdscels@sirdscels.lv


Nedēļu pirms notikuma, saņemsiet izsmeļošu informatīvo vēstuli e-pastā!


Komanda


Inta Blūma


Eju pa savu garīgo ceļu, nemitīgi mācoties, nereti klūpot, gūstot pieredzi, iepazīstot sevi, pakāpeniski atklājot un apzinot to Visuma bezgalīgo skaistumu, dāsnumu un mums dāvātas iespējas. Neeksistē nekas ārpus manas pieredzes tajā, ar ko dalos savās nodarbībās. Ikdienā vadu Sirds Ceļa skolu, ''meiteņu dienas'', dažādus seminārus. Organizēju Mistērijas, konferenču ciklu ‘’ Baltu sakrālais mantojums’’, manu kolēģu lektoru vizītes šeit, Latvijā, daudz rakstu un ierakstu audiomeditācijas. Pārējā informācija šeit.







Krista un Kristaps


Neatņemama Mistēriju sastāvdaļa- gan vadot nodarbības, gan palīdzot organizēšanā, gan rūpējoties, lai visi būtu apmierināti un smaidīgi.
Krista - jogas un meditācijas skolotāja, kura vada un organizē arī bērnu nometnes, Kristaps - TRX, Capoeira treneris un sporta skolotājs.





Inese Rozniece


Inesīte, kā visi viņu mīļi sauc, ir viena no tiem cilvēkiem, kas kopradīja Mistērijas. Kopā ar tām no to piedzimšanas dienas. Bez Ineses Mistērijas nav iedomājamas, neatkarīgi no tā, vai viņa vada kādu nodarbību vai tikai individuālās konsultācijas. Inese tur roku uz Mistēriju enerģētikas pulsa, aktīvi piedalās ideju apspriešanā un pasākuma organizēšanā. Inesīte visus apbur ar savu gaišumu, atvērto sirdi, vēlmi dalīties un dot, un viņas ieguldījums Mistēriju tapšanā ir nepārvērtējams!

Reiki dziedniece, biolokācijas speciāliste, lektore. Biolauka diagnostika, attīrīšana, korekcija.
Konsultācijas par karmiskiem jautājumiem un meditāciju terapija. Lekciju tēmas: Aizsardzība un attīrīšanās, darbs ar svārstu, enerģētikas sakārtošana ar tautasdziesmāmBaltu Zīmes, u.c.


Jānis Vītols un ģimene


Dziedošās Vītolu ģimenes ''galva'', vieds un gaišs cilvēks, kura paša visa dzīve ir garīgais ceļš. Halodinamika, Cigun, latviskā dzīvesziņa- tie ir tikai daži aspekti, caur kuriem Jānis ir nonācis pats pie savām atziņām un metodēm, ko vēlas ne tikai parādīt, bet arī iemācīt katram pielietot savā dzīvē pašam. Jāni jau droši var nosaukt par Mistēriju komandas stūrakmeni, kas ienes tajās vieglu rāmumu un skanošu mieru, balansējot to drudžaino spieta sajūtu, kas tajās ik pa laikam valda :) Viņš ne tikai vienmēr atsaucīgi piedalās muzikālās daļas, meditāciju, vingrošanas, lekciju satura veidošanā, bet arī sniedz īpašu sajūtu, bez kuras Mistērijās jau kaut kā pietrūktu!
Arī Dace ir viena no mums, kurai vienmēr ir idejas par konkrētām dziesmām, kas iederētos, lai Mistēriju noskaņa paliktu dalībnieku sirdīs un sajūtās vēl ilgi un pagājušajā pavasarī tieši viņas devums tās varenās Kopības sajūtas radīšanā Daugavas krastā, bija tik nenovērtējams; Kalvis, kurš 2012.gada Mistērijās saorganizēja grandiozi bungu- kokļu meditāciju, Rasa, Jānis Ausmints un pārējie...katra devums ir nenovērtējams šajā Vienotības mistērijās radīšanā..

Miks Kozlovskis 

Pirtnieks, šamanis un vienkārši dzīvesgudrs, vieds cilvēks, kurš iet savas Sirds Ceļu un palīdz pa to iet arī citiem. Viss ir vienots, gan senās šamaniskās un Baltu zināšanas, gan ceļš uz Jauno Laikmetu, kurš ved caur katra sirdi.

Sanita Aišpure Dronka

Es esmu sieviete, kas šobrīd visvairāk seko savai dvēselei.Un pateicoties Viņai es savā ceļā esmu sastapusi daudz dažādu brīnumu, mācību, skolu un skolotāju, ieguvumu un zaudējumu, sastapšanos un šķiršanos, atbildes un jautājumus.Es joprojām eju savu dvēseles ceļu, bet par tām krustcelēm, kas izietas- esmu gatava no sirds padalīties.Strādāju kā klīniskais psihologs, konsultēju ģimenes, bieži vien uzņemoties “tulka” lomu starp bērnu un vecākiem, ārstiem un bērnu. Esmu studējusi vecmātību,piedalījusies dzemdībās, palīdzējusi sagatavoties jaunajiem vecākiem, apjukušajiem tētiem kā arī vienām bērniņa gaidīšanas laikā palikušajām sievietēm. Šobrīd mani ir uzrunājusi Helingera mācība, ko arī apgūstu. 


Baiba Gerharde

Psihoterapeite ar 17 gadu darba stāžu dinamiskajā psihoterapijā. Esmu strādājusi ar bērniem, pusaudžiem, mazliet ar pāriem, konsultējusi psihiatriskajā slimnīcā, tomēr pārsvarā- ar pieaugušajiem un individuāli. Savā darbā sastopu gudrus un talantīgus cilvēkus, kuru dzīvi sarežģī un izaugsmi kavē senas sāpes un pārāk sliktas domas par sevi, kas ļoti saistītas ar pagātnē pieredzēto nemīlestību- nesadzirdēšanu, atraidījumu, nicinājumu; atgūstot spēju sevi izjust, saprast un pieņemt, dzīve un pasaule atgūst krāsas, vieglumu un prieku. Pieņemšanas un piedošanas darbs ir jāviec atkal un atkal. Meistarklasē- manas pieredzes un atziņu esence, kā to visefektīvāk darīt.







Ieva Ančevska 

Ieva Ančevska, lektore un sistēmiskā konsultante, kas mācījusies un pabeigusi Helingera skolu Vācijā, vada dzimtas enerģijas izlīdzināšanas seminārus, bet Helingera metodi savā darbā savij kopā ar senajām latviešu tautas tradīcijām un zināšanām. Latviešu tautas tradīcijas pēta jau vairāk nekā divdesmit gadus, tagad turpina pētījumus, studējot LU doktorantūrā un īpaši pētot seno dziedināšanas tradīciju. Savā meklējumu ceļā apguvusi dažādas meditāciju prakses, traumu dziedināšanu un regresijas terapiju, kā arī šamanisko dziedināšanu pie dažādiem skolotājiem Dānijā, Vācijā, Austrijā un Šveicē. Ieguvusi pirts meistara diplomu un dalās zināšanās par dziedināšanu pirtī. 



Ilze Elīza Palma

Man ļoti patīk domāt par visumu, cilvēku, tā vietu un lomu šajā pasaulē.
Ar patiesu aizraušanos esmu pievērsusies ķermeņa pētīšanai un lai sen to biju zinājusi, ka ķermenis ir ļoti saistīts ar mūsu pašsajūtu, emocijām, pārdzīvoto, bet katru reizi ar to sastopoties praksē, no jauna pārskrien skudriņas un pārņem tā īpašā pirmatklājēja sajūta. Katrs, pat vismazākais un nemanāmākais muskuļu saspringums, ir kā tavas dzīves piedzīvoto emociju karte, ko nes sev ikdienu līdzi gan tīri fiziski caur ķermeni, gan kā enerģiju.

Ja pieņemu, ka cilvēka ķermenis ir visuma hologramma, tad katra lappuse šķiet kā jauns stāsts. Ja nu katrs no mums ir tikai viena šūna visuma lielajā organismā. Tad cik svarīgi ir saprast, kur ir mana vieta un darīt to, kas man padodas, ko liktenis jeb visuma organisms ir ieprogrammējis šajā dzīvē darīt, savādāk varu sagandēt arī citas šūnas un gala rezultātā arī visu organismu.

Citiem iesaka: „Neprasi, lai tas, kas notiek, notiktu pēc tavas gribas, bet vēlies, lai tas, kas notiek, notiktu tā, kā notiek, un tu dzīvosi laimīgi.” /Epiktēts/




Tiekamies Pavasara Mistērijās!!!























Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru