otrdiena, 2016. gada 22. marts

Par partnerattiecībām Jaunajā laikmetā

Vakar satikos un grāmatai intervēju kādu, manuprāt, ļoti viedu astrologu, ko es dēvētu vairāk par
filozofu- Ediju Spāri. Mūsu sarunas tēma bija partnerattiecības jaunajā laikmetā, visas sabiedrības un katra atsevišķa indivīda izmaiņas šajā laikā... Kurp ejam, un kā atrast harmoniju un laimi, pielāgojoties jaunajam, nevis mēģinot turpināt ''šļūkt vecajās kurpēs'', apgalvojot, ka atgriešanās pie aizgājušā laika mācībām, ir pareizā izvēle...
Abi pārrunājām dažādus viedokļus un uzskatus par to, ka līdz šim esam jutušies neērti, ar savu viedokli atrodoties zināmā opozīcijā, un runājuši par to salīdzinoši šaurā lokā.
Vakar ieraudzīju žurnālā ''Praktiskā astroloģija'' L.Šīronas rakstu, kas sasaucas ar slavenā astrologa P. Globas rakstu par jauno laikmetu, ko zemāk pārdomām par tēmu, iztulkoju arī es... Tātad pirmās bezdelīgas līdz ar pavasari izlido, lai beidzot sāktu nedaudz skaļāk runāt par neērtajām patiesībām :)
Es pati šo tēmu esmu aprakstījusi jaunajā grāmatā (iznāks maija pirmajā pusē) ļoti pamatīgi. Šodien piedāvāju tikai nelielu ieskatu tēmā:



Partnerattiecības un sievietes loma Jaunajā Laikmetā



Daudz vieglāk ir aprakstīt un analizēt to, kas bija un ir pašlaik, nekā prognozēt to, kas būs nākotnē. Šajā nodaļā es apkopoju viedokļus, kas ir līdzīgi tam, ko sajūtu es pati. Nākotne nav noteikta un paredzama, - mēs to radam ar katru savu šī brīža izvēli.

Sabiedrības, visu tās procesu un arī cilvēces kopumā attīstība ir cikliska. Ik pa laikam mēs piedzīvojam strauju izaugsmi, lai atkal ieslīgtu recesijā, piedzīvotu krīzi un dzimtu no jauna citā kvalitātē. 

Šobrīd mēs atrodamies laikā un vietā, kad viens laikmets, ēra ir beigusies un sākas nākamais. Nekad šī nomaiņa nemēdz notikt vienā dienā, kā jaunais gads kalendārā. Šāda mēroga pārmiņas prasa pat gadu simtus, jo jānomainās vairākām paaudzēm, sabiedrības struktūrai, ideoloģijai un vērtībām.

.......

Manas sajūtas, vērojumi un atziņas lielā mērā sakrīt ar to, ko Kosmosa enerģiju sakarā vēsta astroloģija- katrā laikmetā sievišķās un vīrišķās enerģijas ir izpaudušas atšķirīgus vibrāciju toņus un pustoņus...Tālāk es piedāvāju iepazīties ar astrologa P. Globas laikmeta enerģiju analīzi, un sievietes lomas katrā no tiem, raksturojums.

Katrs laikmets nes sevī tā zīmei un vibrācijām atbilstošu izpratni par visiem procesiem, kas notiek sabiedrībā.

''Vīrietis Ūdensvīrs ir jaunā laikmeta simbols, ko raksturo šādi jēdzieni: neparedzamība, brīvdomība, atklātība, iecietība, novatorisms, kas arī raksturos vīrieša ideālu. Katra laikmeta ideālo sievieti raksturo pretējā zīme horoskopa aplī, kas Udensvīra gadījumā ir Lauva. Pretējās zīmes, it kā papildina viena otru, kompensējot tās īpašības, kas trūkst, līdzīgi kā tas notiek arī partnerattiecībās.



Ūdensvīra laikmetā sievietes arvien vairāk jutīs sevī tieksmi un vēlēšanos izpaust pretējās solārās zīmes-Lauvas, īpašības. Tieši sievietes individualitāte var kļūt par jaunās ēras vēstures dzinējspēku. Sievietes pamazām pavisam izies no vīrieša pakļautības, bet kardinālās feminisma idejas transformēsies līdztiesībā, cieņā un pilnvertīgā sadarbībā.

Lai arī Ūdensvīra zīmes enerģijas, grieķu mīts par Udensvīra zvaigznāja rašanos un Urāna, kā valdošās zīmes, ietekme, kas norāda uz zināmu dzimumu lomu izplūšanu, homoseksuālu attiecību un dažādu dīvainību palielināšanos sabiedrībā, tomēr diezvai brīvdomība šajā jomā ņems virsroku pār tradicionālām pāru attiecībām. Jāņem gan vērā, ka Urāns ir brīvības planēta, bet Udensvīrs, ko tā vada, ir draudzības un patiesas saprašanās zīme, kas balstās uz cieņu un partneru vienlīdzību. Tādēļ nebūtu nekas pārsteidzošs, ja uzskati pa ģimenes institūtu kā tādu, kardināli mainītos un tiktu pārskatīti. Visdrīzāk, kā Jaunajā laikmetā, atteicības starp vīriešiem un sievietēm vairs nebalstīsies uz vēlmi pakļaut vienam otru, kā tas bija agrāk, bet gan uz līdztiesības, partnerības, savstarpējas sapratnes un garīgas vienotības ideju.

Jebkuras zīmes vīrieši arvien vairāk sāks izpaust Ūdensvīra īpašības un ideālā sieviete šādam vīrietim būs tā, kas izpaudīsies kā īsta Lauvene. Runa iet par arhetipiskajām īpašībām, ko izpauž abas šīs zīmes. Pastāv iespēja, ka sievišķais pirmsākums nākotnē kļūs pat aktīvāks nekā vīrišķais, jo Lauva ir uguns, bet Ūdensvīrs- gaisa zīme. Saule, kas ir dzīvības enerģijas avots Lauvā ir mājās, bet Udensvīrā - izsūtījumā. Tas nozīmē, ka daiļā dzimuma pārstāves arvien vairāk centīsies izpaust savu individualitāti, atvērt visu savu radošo un fizisko potenciālu. Jaunā laikmeta sievietes ideāls - tā ir efektīga aktrise, kas aktīvi izpauž savu radošo pirmsākumu, demonstrējot pašas individualitāti, pārliecinātību par sevi, savu spēku un intelektu. Šādas sievietes ir pašpietiekamas un pašrealizētas, viņas nealkst pēc kāda, kas rūpētos par viņu apmaiņā pret kaut kādu mistisku drošības sajūtu. Materiālā neatkarība no vīriešiem un pārticība priekš nākotnes sievietēm kļūs par normu un mērķi, jaunajās enerģijās viņām tas izdosies daudz vieglāk.

Lai atbilstu Jaunā laikmeta prasībām, sievietei jābūt ļoti radošai, jo Lauvas zīme simbolizē ne tikai spēku un sava veida karaliskumu, bet arī cilvēka radošo dabu. Tieši radošums ir tas, kas izpauž mūsos dievišķo pirmsākumu, kas liek meklēt pasaulē skaistumu un harmoniju. Un tieši Lauva ir skaistuma, mīlestības un radošās realizācijas zīme, kas savā visaugstākajā izpausmē kļūst par īstenu Radītāju, kurš dāsni dalās savā neizsīkstošajā saules enerģijā ar apkārtējiem, nesot pasaulē siltumu, skaistumu un harmoniju. Spilgtās nākotnes sievietes, kam bez ārējā skaistuma un pievilcības, piemitīs arī dziļš, vieds prāts un talanti, pa īstam var kļūt par galveno vēstures virzošo faktoru.

Jāpiebilst, ka jaunā tipa sievietes mājas un sadzīves lietas uztvers kā apgrūtinājumu, jo Vēzis (kas atbild par mājām, sadzīvi, ģimenes pavardu) Lauvai ir 12 zīme, kas simbolizē važas, atkarību un nespēju izpaust sevi. Brīvību savukārt, Lauvenes meklēs kontaktos, komunikācijā un ceļojumos ( Dvīņi ir 11, brīvības zīme Lauvai), visādi cenšoties paplašināt māju robežas, ko vairāk sāks uztvert kā cietumu, nevis jā cietoksni.

Aizejošajā Zivs laikmetā, sievietes ieņēma pakļautu lomu attiecībā pret vīriešiem. Viņu radošais potenciāls tika apspiests un vēsturē ir salīdzinoši ļoti maz sieviešu vārdu filozofu, komponistu, rakstnieku, mākslinieku un matemātiķu vidū. Kāds ir iemesls? Vai tiešām Dievs būtu apdalījis sievietes ar talantiem, atstājot tām tikai ārējo skaistumu? Protams, ka nē. Iemesls tam ir kosmiskās enerģijas Zivs laikmetā, saskaņā ar kurām sievietes iemiesoja Zivs zīmei pretējo - Jaunavas zīmes arhetipu, kas simbolizē pienākumus, kalpošanu un pakļaušanos. Ideāls Zivs laikmeta sievietes tēls bija Jaunava Marija- tīrības, nevainības, laipnības un visa piedošanas simbols. Patriarhālās sabiedrības sociālas attiecības nolika sievieti pakļautā stāvoklī, pieprasot no viņām tādas īpašības kā pieticība, pieklājība, ieturētība, čaklums,- tipiskas jaunavas zīmes īpašības. Nevainība (jaunavība),- lūk, kas tika visaugstāk vērtēts, izvēloties līgavu.

Nekā tāda nebija vēl iepriekš Auna ērā, un vēl jo vairāk Vērša ērā. Šajā, Ūdensvīra ērā tāds tikums kā nevainība, ir devis vietu pavisam citām prioritātēm. Seksuālā brīvība un sievietes pašizpausme visās sfērās tāda, kāda tā ir tagad, bija neiedomājama Zivs ērā, kad sievietes ideāls bija tikumīga, kārtīga saimniece, kristiete vai arī daudzbērnu māte, ģimenes pavarda sargātāja musulmaniete.

Ideāla sieviete Auna ērā bija tā, kura arhetipiski iemiesoja Svaru zīmes sievieti- galanta, līdzsvarota, izsmalcināta, rafinēta sieviete, kuras aukstais skaistums vislabāk harmonizēja Auna ēras vīriešu aktīvo un rupjo spēku. 

Pavisam savādāk lietas notikās Vērša ērā, kas bija Ēģiptes, Senās Indijas, Babilonijas un Šumeru kultūras uzplaukuma laiks. Tieši Vērša laikmetā aizsākās tempļu sievišķības priesterieņu mistērijas un citi senie mīlestības kulti, kuru atskaņas vēl tagad pastāv dažādos pagāniskajos auglības rituālos, un mūsdienu šamaniskajās praksēs. Toreiz sievietes tēls iemiesoja Skorpiona arhetipiskās īpašības, kas tradicionāli tiek uzskatīts par pašu seksuālāko no zodiaka zīmēm. Tajā laikā ne par kādu nevainības kultu, kas tika celts uz pjedestāla kristietības laikmetā, pat runa nevarēja būt. Ištaras dievietes kults Babilonijā, Izīdas- Ēģiptē, Šakti kults - Indijā saistījās ar rituālo seksu, orģiju vieda kalpošanas rituāliem utml. Jau no astoņu gadu vecuma meitenes atdeva tempļos mācīties mīlas mākslu, lai, sasniedzot gatavību, templī varētu atdot savu nevainību svešiniekam par godu kādai dievībai. Vērša ērā seksuāli brīvas, atvērtas sievietes tēls tēls iemiesoja tā laika izpratni par sievišķību un bija vispārpieņemts.

Katrs laikmets formē sava veida ideālas sievietes tēlu vai stereotipu, kas atbilst tā laika garam un sabiedrības uzskatiem, kura arī savukārt atrodas konkrētā savas attīstības etapā. Galvenā iezīme, kas formē vīriešu un sieviešu arhetipiskās tendences vienā vai otrā laikmetā, ir polaritātes un pretējības princips, ko iemieso ideālais vīrietis un ideālā sieviete. 

Tādēļ Ūdensvīra laikmetā sievietes izpaudīs Lauvas zīmes īpašības. Un, nedod Dievs, kaut kam traucēt šo dabisko lietu kārtību. Jo, ja sievietes turpinās palikt Jaunavas,- pieticīgas mājsaimnieces, ikdienas sadzīvisko darbu izpildītājas, kuras ne uz ko vairāk nepretendē,- tas novedīs pie nopietnas disonanses vēsturisko procesu gaitā. Jaunavas zīme ir iznīcinoša priekš Udensvīra , un tieši tādēļ nākotnes sabiedrība nevar funkcionēt pēc bišu stropa principa, un sievietes nevar palikt darba bites, kas apkalpo karalienes- mātes, izmantojot vīriešus, kā donorus-tranus, kā tas bija agrāk vai ir vēl joprojām. Šāds sabiedrības strukturizācijas princips, strikta hierarhija ir absolūti nepieņemama Ūdensvīra laikmetā, kas simbolizē iekšēju un ārēju brīvību ( pēc P.Globas)



Tu droši vien domā, kā visi ši pārmaiņu vēji ietekmēs ģimenes, pāru attiecības? Kas sagaida tradicionālo ģimeni, kā izmainīsies partnerattiecību modeļi nākotnē?

Pirmkārt, ir jāsaprot, ka izmaiņas skars pilnīgi visas attiecības starp cilvēkiem, dažādām sabiedrības kopām un valstīm. Tas notiks visos līmeņos un visās sfērās- ekonomikā, politikā un sabiedrības indivīdu starpā. Mainīsies (jau mainās) attiecības starp vecākiem un bērniem, politiķiem un vēlētājiem, skolotājiem un skolniekiem, valsti un sabiedrību, un, protams, ka tas nevar neskart katras atsevišķas partnerattiecības.
.....
Fragmenti no intervijas ar Ediju, kurš nedaudz savādākā griezumā skatās uz partnerattiecībām, norādot, ka Ūdensvīra enerģiju ietekme (vēlme pēc brīvības, novatorisma) izpaudīsies uz abiem dzimumiem, kas partneros meklēs Lauvisko (spožumu, harizmu, personību).

Vairāk grāmatā, bet visa intervija pēc iznākšanas būs blogā.


''Tagad daudzi pievēršas vēdiskajam un meklē vecos principus: ''vajag atgriezties, jo bija kārtība un skaidrība'', Skaidrība bija. Par kārtību varam diskutēt, bet bija skaidrība. Bija skaidri spēles noteikumi. Tagad spēles noteikumu nav- tev ir jāizvēlās, kas tieši tev der. Kas būs tava pamatvērtība, lai tu varētu sadarboties ar pārējiem cilvēkiem...

Jo Ūdensvīrs tā ir brīvība. Tu vari darīt to vai šito. Nav vairāk stingri noteiktas lomas- tāpēc sievietes tagad var izvēlēties cilāt stangu... Ja viņas to grib, jo viņām tas liekas forši. Bet tā ir brīva izvēle, ko piedāvā Ūdensvīra laikmets. Cits jautājums, vai tavs organisms un prāts ir tam gatavs.
....
Katrs prasīs sev blakus personu, kas ir lauva, karalis, Es varu veidot atteicības tikai ar to, kas ir īsta personība. Es nevaru veidot attiecības ar cilvēku, kas nav personība. Kurš pats īsti nezin, ko viņš grib un, kas viņš tāds būs, un ko viņš dzīvē grib panākt. Tikai tad, kad es zinu, ko tu gribi, pēc kā tiecies, es varu to akceptēt- tas ir forši, es varu samīlēties tevī... Ja es redzu, ka tu neesi personība- tad tā ir tā pamatproblēma, kur atrast normālu vīrieti vai normālu sievieti. Tik daudzi neveido attiecības šodien un vienīgā viņu bēda, viņu sūdzība ir tajā, ka  visi normālie vīrieši un sievietes ir aizņemti. Jo daudzi reāli neiet šim laikmetam līdzi, viņi nekļūst par personībām, viņi nepierāda sevi, viņi gaida, kad viņu aizstums, kā Zivs laikmetā- Dievs, partija teica: tev jādara tas un tas.. tev ir jāizpilda... Tagad tas ir beidzies- ir šī personības veidošana...Kad abi to būs izveidojuši (sevi par personībām)- viņi satiksies un radīs jaunu modernu veidojumu, kur varbūt viens kādu laiku pasēdēs mājās ar bērniem, tad atkal otrs...un tā ar visu...''


Katrs pāris vienosies par lomām, kas būs viņu partnerattiecību iekšpusē, nevis pēc ārēji diktētā (sabiedrība, senās garīgās mācības, kursi, semināri, Guru, utml). Šis laikmets, kas nāk, prasīs katram realizēt pašam sevi, un ļoti dažādās jomās un plānos. Gan materiālajā, gan garīgajā. Pie tam neatkarīgi no dzimuma. Kas sevi attīstīs, pilnveidos, radīs, virzīsies uz priekšu, tam ir izredzes sasniegt ļoti daudz- gan attiecībās, gan sabiedrībā, gan individuāli. Kas stāv uz vietas, vai gaida instrukcijas...nu...paši saprotiet :) Tas ir arī ļoti saistīts ar individuālo enerģijas apjomu, ar ko katrs spēs vai nespēs sevi piepildīt un dalīties...
Pamatīgi par šīm tēmām grāmatā :)
Lai skaists pavasaris!
Inta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru