pirmdiena, 2012. gada 22. oktobris

Par sievišķajām un vīrišķajām enerģijām 1.daļa


Vīrišķās un sievišķās enerģijas
Katrā no mums ir gan viena, gan otra. Kad mēs iemācāmies tās līdzsvarot, iegūstam pašpietiekamības sajūtu. Sievišķā enerģija ir vērsta uz pieņemšanu, vīrišķā – uz atdošanu.
Tomēr daudziem no mums, - gan sievietēm, gan vīriešiem, ir grūtības ar Pieņemšanu. Ar pārpilnības pieņemšanu, ar citu cilvēku pieņemšanu, galu galā- ar sevis pieņemšanu!
Tieši vīrišķā enerģija ir bijusi dominējošā pēdējās tūkstošgadēs, tādēļ jau pat zemapziņā ir iekodēts- viss šajā dzīvē ir jāiekaro, jādabū, jāsasniedz! Tas ir raksturīgi vīrišķajai enerģijai, jo sievišķā enerģija vienkārši noskaņojas uz saņemšanu, un vēlamais pats ienāk dzīvē ar minimālu piepūli. Nu, bet, kā pieņemt to, mēs esam aizmirsuši, uzskatot sevi vai nu par necienīgiem, vai negribam justies kādam parādā, vai arī vienkārši- baidāmies.
Tomēr, praksē iemācīties, attīstīt prasmi Saņemt nav nemaz tik viegli. Un, galvenās grūtības ir tajā, lai vispār šīs grūtības apzinātos: ka mēs neprotam pieņemt! Un vēl pietam- Sevi!
Lai tuvotos šim abu enerģiju līdzsvaram sevī, vajadzētu sākt ar sevis vērošanu: kā notiek saņemšana-atdošana: palīdzam citiem, atbalstam, spējam pieņemt citu atbalstu, palīdzību? Varbūt pārāk daudz atdodam un pārāk maz protam pieņemt? Varbūt otrādi? Šādas situācijas mēdz radīt diskomfortu- enerģijas, prieka trūkumu, nogurumu.
Ļoti bieži mēs neprotam pieņemt paši sevi. Piemēram, ja sieviete nepieņem savu sievišķo būtību, var rasties urīnceļu, nieru saslimšanas, bet, ja nepieņem vīrišķo enerģiju daļu, vīrišķo pusi, tas var atsaukties uz attiecību sfēru, rodas grūtības atrast piemērotu partneri utml. Analoģiski ar vīriešiem.



Uzziņai:

Zobens ir varas, taisnās tiesas, augstākās taisnības, izcila prāta, falliskā spēka simbols.
Čūska, savukārt ir viens no senākajiem simboliem, kas saistīts ar auglību, sievišķo pirmsākumu, ūdeni. Čūska, kas met ādu, skaitījās nemirstības simbols.
Čūska apvijusies ap zobenu vai zizli, bija Indijas, Feniķijas, senās Ēģiptes un Šumeru dievību atribūts. Tāpat arī Grieķijā, Romā, visās Vidusjūras zemēs, Irānā un pat pirmskolumba Amerikā. Daudz ir visādu skaidrojumu šiem simboliem, bet pastāv hipotēze, ka tas ir vissenākais vīrišķo un sievišķo enerģiju mijiedarbības atspoguļojums. Šī mijiedarbība, šis enerģiju process, kura spēks smalkajā līmenī ir pielīdzināms atombumbas sprādzienam fiziskajā, to pazina un augstu vērtēja senajā pasaulē.
Tomēr līdz ar kristietību sievišķais pirmsākums tikai noliegts, padarīts par nešķīstu un grēcīgu. Līdz ar to arī čūskas simbols kristietībā – ir ļaunuma, grēka un velnišķības simbols...
Interesanti ir tas, ka pārveidots šis simbols ir medicīnai- ap kausu apvijusies čūska, bet homeopātijai ap zobenu... 


Ir nepieciešams izprast abas šīs enerģijas- to īpatnības, principus un mijiedarbību. Vīrišķā enerģija ir kā kodols, kā serdene, kas no Kosmosa dzīlēm, atnes uz zemes spēku no Augšas. Šī serdene  ir sava iekšējā spēka, sava centra apzināšanās.
Turpretī, sievišķās enerģijas pamatā ir spirāle, kuras saknes ietiecas Zemes centrā.  Kad sieviete aug garīgi, kad apzinās pilnā mērā, ka ir sieviete un, kas ir būt sievietei, tad viņa ir savā Spēkā. Viņa rada apkārt vīrietim sava veida spirāliskos enerģijas apļus, kas uztur, balsta vīrieša serdenes enerģiju. Šīs spirāliskās enerģijas rada vīrietim atbalstu šeit, uz Zemes, ļaujot tam atrasties savā Spēkā. Šāds savijies enerģiju tandēms rada harmonisku kopumu un vienotību.

Sieviete ir spēka avots vīrietim. Garīgi augot, attīstoties pašai, tā attīsta, audzē savas spirāles apļus.. Un tad sieviete (kura mīl) spēj pabīdīt vīrieti uz to līmeni, kurā atrodas pati. Virzoties tālāk, tā ļauj augt arī vīrietim, pati paliekot savā Spēkā.
Tomēr, lai šāda enerģiju mijiedarbība notiktu ir vairāki priekšnoteikumi- gadījuma sakaru rezultātā, vai bezmīlestības, rutīnas attiecībās nekas tāds nenotiks.
Enerģijas savērpjas tikai noteiktā momentā, kad abi ir sasnieguši attiecīgu rezonanses līmeni, kad notiek saslēgums, tāda kā garīgā saplūšana, kuras rezultātā sieviete sāk saņemt enerģiju no Kosmosa, bet vīrietis no Zemes. Tad, šo viņu telpu, ir ļoti grūti sašūpot.
Šāda ir pirmradītā kārtība-tandēms, kurā sieviete labi jūtas it kā otrajā plānā, kad tā var būt drošībā, klusumā, kad var skatīties uz vīrieti ar sajūsmas pilnām acīm, tajaā pat laikā esot par to pamatu, kas dod spēku, gribu un iespēju vīrietim justies spēcīgam un patstāvīgam.
Vīrietis bez sievietes atbalsta ir tikai vājš stiebriņš vējā. Viņš var nejust jebkādu motivāciju virzīties uz priekšu, sasniegt kaut ko. Tām pat obligāti nav jābūt seksuālām attiecībā, vai laulībām. Tā var būt arī draudzība.
Ir daudz visādas mācības (vēdisko, tantrisko), meditācijas un prakses, kuras skaidro, kā notiek šī enerģiju apmaiņa starp vīrieti uz sievieti, bet pietiek tikai apzināties ne tikai savu fizioloģiju, bet arī enerģiju pamatlikumus, kad viss nostāsies savās vietās.
Kad satiekas divi poli- negatīvais (vīrieša galvas virsa) un pozitīvais sievietes ķermeņa lejasdaļā, un otrādi-rodas sava veida enerģētiskais gredzens. Tas ir neparasts, svētlaimes enerģētiskais virpulis, kāds parastās seksuālās attiecībās nerodas. Tādēļ cilvēki vienlaicīgi, gan tā tiecās pēc seksa, gan izjūt vilšanos un neapmierinātību pēc tam, kad nekas īpašs nenotiek. Svētlaime ir iespējama tikai tad, kad ir spēkā vairāki nosacījumi: abi ķermeņi pilnīgi atslābinājušies, atvērti viens otram, absolūtā uzticēšanās gaisotnē, bez bailēm un pretestības. Šī atvērtība ir tik liela, ka Jūsu enerģijas var satikties, saplūst un kļūt par gredzenu. Kad divi iemīlējušies šādi savienojas, kļūst par gredzenu, enerģētiskā līmenī šīs gredzens sāk mirdzēt, mirklī viņi kļūst viens...
Kā runāja Marija Magdalēna par galvenajiem priekšnoteikumiem šim procesam: lai sieviete spētu uzticēties, atdoties, mīlēt, dot savu spēku- vīrietim jāsniedz viņai drošības sajūta, mīlestība un cieņa....

Iesaku izlasīt Magdalēnas manuskriptu no Tom Kenyon ‘’ The Magdalen Manuscript: The Alchemies of Horus & the Sex Magic of Isis’’, 


1 komentārs: